Ga naar Content

Annie en Klaas zien groen licht voor thuisdraverij: "Onze paarden doen mee donderdag"

Annie en Klaas Swagerman uit Andijk kunnen hun geluk niet op. Het stel fokt drafpaarden en vanmiddag kregen ze groen licht voor hun paarden Fleur Swagerman en Joep Swagerman. Donderdag doen de twee beste paarden van stal mee aan de thuiswedstrijd tijdens de harddraverij in Enkhuizen.

Annie en Jaap in afwachting van het fantastische nieuws. - Foto: Tom de Vos / NH Nieuws

Op de tablet lazen Annie en Klaas vanmiddag het verlossende woord. "Het is niet alleen goed nieuws dat we mee mogen doen", vertelt een lachende Klaas Swagerman van achter zijn tablet. "Ook is de loting nog eens redelijk gunstig, zeker voor ons paard Joep. Ik denk dat we zomaar eens de eerste ronde door kunnen komen."

Klaas en Annie hebben een stal in Andijk waar ze als hobby drafpaarden fokken. De merrie Fleur Swagerman won in 2016 de draverijen in Purmerend, Enkhuizen en Medemblik. De jonge telg Joep doet vooral veel ervaring op. "Hij heeft een behoorlijke startsnelheid en we hopen dat hij daar wat mee kan doen", vertelde Klaas vorig jaar in een reportage van NH Nieuws. "Voor de rest is 'ie niet zo'n groot talent."

Joep gaat met sprongen vooruit

Maar Joep blijkt zich sindsdien te hebben ontpopt, vertelt Annie. "Joep heeft afgelopen zondag zelfs een prijs gewonnen, dus die heeft tijdens het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt." Joep mag zich donderdag opnieuw bewijzen en verschijnt al direct in de eerste ronde aan de start.

Kijk hier mee met de loting van de draverij in Enkhuizen. - NH Nieuws

De Andijkers moesten vorig jaar de thuiswedstrijden in Medemblik en Enkhuizen aan zich voorbij laten gaan vanwege corona. "Het voelt daarom extra goed dat we weer aan de start staan", aldus Annie. Vooral de Enkhuizer baan is voor het stel een bijzondere wedstrijd. "Voor Annie is het helemaal speciaal, want Annie komt uit Enkhuizen", vertelde Klaas al eerder. "Het is echt een reüniedag, die zie ik bijna de hele dag niet."

De harddraverij in Enkhuizen is aanstaande donderdag. Door ontheffingen van de burgemeester gelden er al extra versoepelingen. Zo is de limiet van 750 bezoekers losgelaten. Op het terrein is plek voor zesduizend mensen, die bij de entree een coronatoegansbewijs moeten laten zien. De drafbaan aan de Paktuinen is open vanaf 10.30 uur, de eerste start (met Joep Swagerman) is om 13.30 uur.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]