Start van hoofdcontent

CRUQUIUS

nl

Justitie zoekt nog drie verdachten betrokken bij vergisontvoering

21 september 2021, 13.18 uur · Aangepast 21 september 2021, 13.31 uur · Door Nicolai Brannan

Politie en justitie zijn nog op zoek naar drie verdachten die betrokken zouden zijn bij de vergisontvoering in Cruquius. Daarom worden in het programma 'Opsporing verzocht' vanavond beelden getoond van deze verdachten. 

Foto: NieuwsFoto.nl

Dat maakt de politie zojuist bekend. Ruim een week geleden werd in Brussel nog een 42-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en zou ook dreigbrieven hebben bezorgd in onder andere Alblasserdam. 

Cruquius

Met deze aanhouding zitten er nu zeven verdachten vast voor de ontvoering op 5 augustus in Cruquius. Een 56-jarige man uit Hoofddorp werd toen uit een auto getrokken en ontvoerd. Zes dagen later werd hij teruggevonden in Delft. Hij werd daar door de ontvoerders op de Van Assendelftstraat uit een auto gezet. Volgens een van de bewoners van de straat had de man ducttape om zijn hoofd en armen.

Dreigbrieven en aanslagen

De politie liet snel weten ervan uit te gaan dat de man uit Hoofddorp is aangezien voor iemand anders. Na de ontvoering werden een reeks dreigbrieven gestuurd aan het adres van een bedrijf in Zwijndrecht, waar het eigenlijke doelwit werkte, en bij de woningen van de partner van het 59-jarige eigenlijke doelwit aan De Boezem in Alblasserdam en haar zoon in Hendrik-Ido-Ambacht. Ook werd een aanslag gepleegd op het bedrijfspand in Zwijndrecht.

De man stapte dezelfde dag naar de politie om te melden dat hij mogelijk de persoon was die de ontvoerders op het oog hadden.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de reeks dreigbrieven en de vergisontvoering in Cruquius te maken hebben met de onderschepping van 1.899 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]