Ga naar Content

Stekelenburg ontbreekt alsnog; Berghuis vervangt Klaassen tegen Sporting

Gisteren leek Ajax-doelman Maarten Stekelenburg weer hersteld van een liesblessure, maar dat blijkt vandaag toch niet het geval. Remko Pasveer staat daardoor in het doel bij de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Sporting Portugal.

Tegen PEC Zwolle ontbrak Maarten Stekelenburg ook in de selectie van Ajax - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

 

Voorin kiest trainer Erik ten Hag 'gewoon' voor spits Sébastien Haller in de spits. Eerder speelden de Amsterdammers in de Champions League vaak met Dusan Tadic in de punt van de aanval. De Servische aanvoerder start in Lissabon als linksbuiten.

Davy Klaassen ontbreekt in Portugal. Zijn plaats wordt net als afgelopen zaterdag (2-0 tegen PEC Zwolle) ingenomen door Steven Berghuis. De Argentijnen Lisandro Martínez en Nico Tagliafico ontbraken toen. Martínez keert nu terug in de basis, terwijl Tagliafico op de bank begint.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Gravenberch, Berghuis; Antony, Haller, Tadic

De aftrap in de hoofdstad van Portgual is om 21.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]