Ga naar Content

Twee treffers Haller zorgen voor zege Ajax in Zwolle

In aanloop naar de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Sporting Lissabon heeft Ajax goede zaken gedaan in de eredivisie. De Amsterdammers speelden niet spectaculair in Zwolle, maar Sébastien Haller zorgde met twee goals voor de zege op PEC: 0-2. 

Sébastien Haller viert zijn tweede treffer tegen PEC Zwolle - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Basisspelers Davy Klaassen (last van lies), Maarten Stekelenburg (liesklachten) en Argentijnen Nico Tagliafico en Lisandro Martínez (te laat terug van interlands) ontbraken bij Ajax. Stekelenburg werd vervangen door Remko Pasveer, die zijn officiële debuut maakte voor de Amsterdammers. Steven Berghuis speelde op 'tien' als vervanger van Klaassen en kersvers international Devyne Rensch stond linksback. 

In de openingsfase had Ajax -zoals verwacht- veel balbezit, toch kreeg het geen grote kansen. Uit een corner counterden de Amsterdammers naar het doel van PEC, maar het schot van Antony was te zwak. De daaropvolgende kans was wél raak, Dusan Tadic stuurde Berghuis weg. De aanvaller gaf voor op Sébastien Haller die de bal simpel onder Kostas Lamprou (oud-doelman Ajax) schoof: 0-1. Na een goede voorzet van Bram van Polen kopte Slobodan Tedic gevaarlijk richting het doel van Ajax, Pasveer was alert en redde de inzet. 

Bekijk hieronder de eerste goal van Haller

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dubbelslag Haller

Na rust bleef Ajax de controle houden, maar kon het de Blauwvingers nauwelijks pijn doen. De eerste opleving van de tweede helft was direct een treffer voor Ajax. Uit een corner van Berghuis torende Haller gemakkelijk boven Lamprou uit en knikte simpel zijn tweede binnen. Na de goal van de Amsterdammers veranderde het spelbeeld niet. De Zwollenaren deelden soms speldenprikjes uit, zonder echt gevaarlijk te worden. 

In de slotfase mocht Daramy, de Deense aanwinst, zijn eerste minuten maken voor Ajax. Hij verving Berghuis die met twee assists ook een belangrijk aandeel in de zege had. Komende woensdag spelen de Amsterdammers in Lissabon tegen Sporting de eerste wedstrijd in de Champions League. 

Tekst gaat verder onder de video

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Door de zege heeft Ajax na vier wedstrijden tien punten. Koploper PSV komt later deze avond in actie tegen AZ.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Blind, Rensch; Gravenberch, Álvarez, Berghuis (Daramy/82); Antony (Neres/46), Haller, Tadic 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]