Sport

NL
V

Na dreigreacties krijgt AZ-fan Kevin staande ovatie van PSV-supporters voor wedstrijd

12 september 2021, 09.57 uur · Aangepast 10.09 uur · Door Maaike Polder

De eredivisiewedstrijd AZ - PSV begon voor Kevin (24) wel heel bijzonder: de fan werd toegejuicht door supporters van de tegenpartij. Iemand van de club hoorde dat de AZ-fan, die een verstandelijke beperking heeft, na het plaatsen van een video is bedreigd en organiseerde een eerbetoon. "Ze wilden dit voor hem doen", vertelde zijn begeleider Peter.

Kevin met zijn vader op rechts en de supporterscoördinator van AZ links van Kevin - Kevin

Afgelopen week plaatste Kevin in een opwelling, tijdens zijn werk bij de dagbesteding in het stadion van AZ, een video met daarin een lichtelijk provocerende boodschap over de wedstrijd. "We gaan PSV slopen in het mooiste stadion van de wereld", zei hij. 

De video werd heel vaak bekeken, maar ook rondgestuurd in Whatsapp-groepen. Er volgden leuke reacties, maar ook heel negatieve. Zelfs dreigementen. Zijn begeleider Peter vertelde in een interview tegen NH Nieuws: "Ze wilden hem voor z'n bek slaan." Ook maakten sommigen zijn beperking belachelijk. 

Het interview kwam onder ogen van iemand van PSV en die nam contact op met de begeleider van Kevin. "Hij vertelde dat hij zich schaamde, dat die mensen geen PSV-supporters zijn." Daarom mocht hij gisteravond naar het uitvak en kreeg hij een staande ovatie. Ook kreeg Kevin een T-shirt met daarop de handtekeningen van de spelers van PSV en van AZ.

Kevin met t-shirt vol met handtekeningen van AZ en PSV spelers

De wedstrijd tegen de koploper werd feestelijk geopend met vuurwerk. Er mochten 13.000 supporters in het stadion zijn en de wedstrijd was volledig uitverkocht. Helaas voor Kevin won PSV van AZ met 3-0. 

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws eerder maakte.

Kevin werkt in AZ-stadion als dagbesteding - NH Nieuws

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]