Ga naar Content

Vernieuwd AZ heeft captain Owen Wijndal terug in 'spectaculaire topper' tegen PSV

Tegen PSV moeten de contouren van het vernieuwde AZ duidelijk worden. De Alkmaarders verloren deze zomer sterkhouders Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu en Marco Bizot. Trainer Pascal Jansen kijkt vooruit op de wedstrijd tegen de Eindhovenaren.

Pascal Jansen vindt AZ - PSV een topper - NH Sport / Stephan Brandhorst

AZ werkte tijdens de interlandbreak een besloten oefenwedstrijd af tegen Ajax. Beide ploegen speelden daarin zonder internationals en AZ koos ervoor om met drie of vijf verdedigers te spelen. Jansen laat weinig los over of zijn ploeg dezelfde tactiek tegen PSV zal hanteren. "Soms kom je op een andere veldbezetting uit."

Pascal Jansen over het vernieuwde AZ - NH Nieuws

Nieuwe captain

Na het vertrek van Teun Koopmeiners rees de vraag wie de nieuwe aanvoerder van AZ zal gaan worden. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Ajax zat de band om de arm van Owen Wijndal. De linksback is hersteld van zijn liesblessure en kan tegen PSV ook zijn opwachting in de basis maken. "Ik sluit niet uit dat hij gaat starten", aldus Pascal Jansen, die de kaarten opnieuw flink tegen de borst hield.

210910_JANSEN_AZPSV3 - NH Nieuws

De wedstrijd AZ - PSV begint zaterdag om 21.00 uur in Alkmaar. Het duel is te volgen via de kanalen van NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]