Ga naar Content

Theater de Liefde keert zich tegen maatregelen en vult hele zaal: "Genoeg geweest"

Het Haarlems Theater de Liefde gaat bij de try-out van Theo Maassen volgende week de hele zaal vullen. Eigenlijk mogen theaters deze maand nog maar voor twee derde gevuld zijn, maar het bestuur van het theater vindt het genoeg geweest.

Mylou Frencken - Foto:

Dat schrijven ze in een mail naar de gasten, volgens het NPO Radio 1-programma Spraakmakers. Daar gaf voorzitter Mylou Frencken vanmorgen een toelichting op dit besluit. "We zijn een nieuw theater dat midden in coronatijd is gestart", vertelt ze. "Daarom zijn we al maanden bezig met open gaan. We zijn er nu wel even klaar mee."

Het theater heeft de afgelopen maanden alle regels netjes opgevolgd volgens Frencken. "Toen we Theo Maassen konden programmeren en de kaartverkoop startten, was er nog sprake van een volledige capaciteit. Binnen twee uur was het uitverkocht."

"We kunnen ons publiek niet meteen teleurstellen"

Mylou frencken, voorzitter stichting theater de liefde

"Een paar dagen later werden de regels teruggedraaid. We hebben geprobeerd om te schuiven of een extra avond te programmeren, maar dat was niet mogelijk. Het publiek dat we nog maar net hebben kunnen we niet meteen teleurstellen. We willen nu ook weleens open."

Theo Maassen staat volgens Frencken volledig achter dit besluit. "Toen we de beelden van Zandvoort van afgelopen weekend zagen, hadden we er genoeg van. Als beginnend theater hebben we dit nodig en daar riskeren we een boete voor. We zijn creatief dus daar verzinnen we dan wel wat op."

"Zo veilig mogelijk open"

Bezoekers van de try-out krijgen een stoel aangewezen en worden bij binnenkomst volgens Frencken allemaal gecontroleerd op een geldige QR-code of testbewijs. "We gaan volledig open, maar wel zo veilig mogelijk."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]