Ga naar Content

Honkbal: HCAW kan Holland Series ruiken dankzij grote zeges op Pirates

HCAW heeft uitstekende zaken gedaan op bezoek bij Amsterdam Pirates. De Bussumse honkballers wonnen zondag met 7-1 op Sportpark Ookmeer en hebben nog één zege nodig voor het behalen van de Holland Series.

Foto:

In de play-offs van de hoofdklasse honkbal spelen Pirates en HCAW in een serie van best of five. Afgelopen donderdag boekten Pirates op eigen veld nog een 6-5 overwinning. In Bussum won HCAW gisteren overtuigend met 10-1 waardoor de stand na twee wedstrijden gelijk was.

Tijdens de wedstrijd op zondag won HCAW overtuigend van de regerend landskampioen. In Amsterdam werd het 7-1 voor het team van coach Roy Berrevoets. "Het kan bijna niet beter", aldus de Berrevoets.

Tekst loopt door onder de video.

Roy Berrevoets kijkt terug op een uitstekend weekend: "Kan bijna niet beter" - NH Sport / Thomas Brood

Op zaterdag 25 september gaan de honkbalploegen weer verder met de play-offs. Pirates moet winnen om een beslissende wedstrijd uit het vuur te slepen en HCAW is bij nog één overwinning zeker van de Holland Series. Daarin speelt het dan tegen het Rotterdamse Neptunus.

Bekijk hieronder de reactie van Pirates-coach Michael Duursma.

Michael Duursma: "Op alle fronten ons niveau niet gehaald" - NH Sport / Thomas Brood

DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers

Ook in de degradatiepoule van de hoofdklasse kwamen twee teams in actie. DSS/Kinheim won allebei de ontmoetingen met Quick Amersfoort (4-2 en 8-4). Hoofddorp Pioniers verloor de eerste wedstrijd met 8-4 van Silicon Storks, maar haalde zondag keihard uit door met 15-6 te winnen. DSS/Kinheim gaat aan kop met vier punten uit twee wedstrijden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]