Ga naar Content

Poleposition voor oppermachtige Max Verstappen bij Grand Prix van Zandvoort

Max Verstappen start morgen vooraan bij de Grand Prix van Zandvoort. De Limburger van Red Bull Racing noteerde de snelste tijd: 1.08,885. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas starten als tweede en derde. De race begint morgenmiddag om 15.00 uur.

In zijn Red Bul-auto reed Max Verstappen naar pole postion in Zandvoort - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Het verschil met Mercedes-coureur Hamilton was klein in Q3. Verstappen bleek 38 duizendsten sneller dan de leider in het WK. Bottas, ook Mercedes, gaf ruim drie tienden toe. Verstappen was ook in Q1 en Q2 de snelste.

Pierre Gasly (AlphaTauri) kwalificeerde zich als vierde. De Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz staan vijfde en zesde.

Teamgenoot Verstappen

In Q1 werd Sergio Perez, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, al uitgeschakeld. Hij start morgen als zestiende. Ook Sebastien Vettel van Aston Martin stelde teleur met de zeventiende plaats.

Q2 zorgde daarna voor nog een verrassing. McLaren-coureur Lando Norris werd de pineut na een crash van Nicholas Latifi. De Canadees knalde in de muur aan het einde van Q2, waardoor Norris zijn tijd niet meer kon verbeteren. De nummer drie uit de WK-stand start daardoor als dertiende.

Volg ons liveblog voor alle ontwikkelingen rondom het circuit in Zandvoort.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]