Ga naar Content

Max Verstappen toont vorm met snelste tijd in laatste vrije training

Max Verstappen heeft vandaag de snelste ronde gereden tijdens de derde en tevens laatste vrije training bij de GP van Zandvoort. De Nederlander was ruim een halve seconde sneller dan Valtteri Bottas. Lewis Hamilton, Verstappens grootste concurrent voor de wereldtitel, moest acht tienden toegeven.

Max Verstappen - Foto: Pro Shots / Panoramic

Net zoals in de twee vrije trainingen op vrijdag, werd ook in de derde oefensessie van het weekend de rode vlag gezwaaid. Carlos Sainz jr. verremde zich in de Hugenholtzbocht en belandde in de bandenstapel. De Spanjaard van Ferrari bleef gelukkig ongedeerd en na een oponthoud van ruim tien minuten werd de baan weer vrijgegeven.

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Sneller dan Mercedes

In het slot van de sessie reed Verstappen op de zachte band naar de snelste tijd: 1.09,623. De coureur van Red Bull hield hiermee de beide Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton ruim achter zich. Later vandaag om 15.00 uur is de kwafilicatie van de GP van Zandvoort. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]