Ga naar Content

Max Verstappen klokt tweede tijd bij langdurig stilgelegde eerste vrije training GP van Zandvoort

Max Verstappen heeft bij de eerste vrije training van de GP van Zandvoort de tweede tijd neergezet. De trainingssessie werd langdurig stilgelegd vanwege een motorprobleem voor Sebastian Vettel. De coureurs konden daarom uiteindelijk maar een klein half uur het nieuwe circuit testen. 

Max Verstappen tijdens de eerste vrije training bij de GP van Zandvoort - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Na ruim twinting minuten parkeerde Vettel zijn Aston Martin aan de kant van de baan. De toeschouwers ter hoogte van de Tarzanbocht konden rookpluimen zien komen uit de bolide van de Duitser. De auto van Vettel kon lang niet worden verplaatst, omdat er een probleem was ontstaan met de hybride-aandrijving van de motor. Dit elektrische systeem kan onveilige situaties opleveren.

De lange onderbreking was een tegenslag voor de coureurs. Op het nieuwe circuit van Zandvoort zijn de coureurs er bij gebaat om zoveel mogelijk ronden te rijden om zo data te verzamelen over de auto.

Hamilton sneller

Het weghalen van de auto van Vettel duurde ruim een half uur. Hierna konden de F1-wagens nog een kleine tien minuten de baan op. Hierin reed Verstappen naar de tweede tijd toe in een ronde van 1.11,597 seconden. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton was een tiende sneller (1.11,500) dan de Nederlander en eindigde de eerste vrije training als snelste. Carlos Sainz (Ferrari) was nipt langzamer dan Verstappen en daarmee was de Spanjaard goed voor de derde tijd.

Later vandaag om 15:00 uur is de tweede vrije training van de GP van Zandvoort. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]