Ga naar Content

Ferrari's snelste in tweede vrije training, Verstappen noteert vijfde tijd

Max Verstappen heeft bij de tweede vrije training van de GP van Zandvoort de vijfde tijd genoteerd. De twee Ferrari's waren het snelste op het Noord-Hollandse circuit. Verstappens concurrent voor de wereldtitel Lewis Hamilton, kwam niet verder dan de elfde plaats.

Max Verstappen tijdens de tweede vrije training bij de GP van Zandvoort - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Net zoals tijdens de eerste vrije training werd ook in de middagsessie een rode vlag gezwaaid. Na ruim tien minuten moest Hamilton zijn Mercedes parkeren nadat zijn motor geen vermogen meer had. Gelukkig konden de coureurs na een kort oponthoud weer verder. 

Na 35 minuten werd de training opnieuw gestaakt vanwege een rode vlag. Dit keer was Nikita Mazepin de boosdoener nadat hij de macht over zijn auto was verloren en in de grindbak belandde. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Snelle Ferrari's

In de resterende 25 minuten van de training waren het de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz jr. die de snelste tijden noteerden. De Monegaskische Leclerc was ruim een tiende sneller dan zijn Spaanse teamgenoot. Esteban Ocon (Renault) uit Frankrijk werd derde. Max Verstappen eindige uiteindelijk als vijfde en moest drie tienden toegeven op de tijd van Leclerc. 

Zaterdag om 12.00 uur is de derde en tevens laatste vrije training van het weekend. Om 15.00 uur start vervolgens de kwalificatie en zondag om 15.00 uur is de race van de GP van Zandvoort. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]