Ga naar Content

Herstelde Owen Wijndal blijft AZ trouw en claimt aanvoerdersband

In het besloten oefenduel van AZ tegen Ajax maakte Owen Wijndal voor het eerst sinds het EK weer minuten. De 21-jarige linksback droeg de aanvoerdersband en als het aan hem zelf ligt, behoudt hij de band voor de rest van het seizoen. "Dat lijkt mij wel, ja", aldus Wijndal, die 45 minuten speelde tegen Ajax.

Owen Wijndal verwacht dat hij de aanvoerder wordt - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Het is de keuze van de trainer", voegde hij daar nog snel aan toe. Pascal Jansen houdt de kaarten nog even tegen de borst, maar na het vertrek van Teun Koopmeiners moet AZ op zoek naar een nieuwe captain. "Ik doe hem niet meer af", lacht Wijndal.

"Er zijn wel clubs langs geweest, maar ik ga niet zomaar een stap maken"

AZ-speler owen wijndal

Transfer

Met het vertrek van Calvin Stengs (OGC Nice), Myron Boadu (AS Monaco), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo) en Marco Bizot (Stade Brest) had AZ te maken met een flinke leegloop. Ook Owen Wijndal werd aan een vertrek gelinkt. Tot een transfer van de international kwam het echter niet. Aan de belangstelling lag het niet. "Er zijn wel clubs langs geweest, maar ik ga niet zomaar een stap maken."

Tekst loopt door onder de video.

De juiste club heeft zich nog niet gemeld voor Owen Wijndal - NH Sport / Stephan Brandhorst

Fitheid

"Hij komt van ver, heeft een vervelende blessure achter de rug. We zijn blij dat hij een helft kon spelen", zegt Jansen. Of hij in de competitiewedstrijd tegen PSV aan de start verschijnt, is nog even afwachten. "Het ziet er wel goed uit." Wijndal verwacht zelf gewoon van de partij te zijn. "Ik ben ver in mijn herstel. Als het zo doorgaat start ik volgende week gewoon."

AZ speelt op zaterdag 11 september thuis tegen PSV. De wedstrijd in Alkmaar begint om 21.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]