Ga naar Content

AZ treft Cluj, Jablonec en Randers in nieuwe Conference League

Bij de loting voor de groepsfase van de Conference League is AZ gekoppeld aan CFR Cluj, FK Jablonec en Randers FC. De Alkmaarders waren veroordeeld tot de inaugurele editie van het nieuwste Europese clubtoernooi, nadat gisteren Celtic over twee wedstrijden te sterk bleek voor kwalificatie voor de Europa League. 

Sam Beukema en Bruno Martins Indi na de uitschakeling tegen Celtic - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Doordat AZ werd uitgeschakeld in de Europa League, was de ploeg van trainer Pascal Jansen ingedeeld in pot 1. Hierdoor ontliep AZ onder meer grote clubs zoals Tottenham Hotspur en AS Roma. Tijdens de loting in het Turkse Instanboel werd AZ vervolgens in groep D gekoppeld aan het Roemeense CFR Cluj, Jablonec uit Tsjechië en het Deense Randers FC.

Gunstige loting, geen aansprekende namen

CFR Cluj werd afgelopen seizoen kampioen van Roemenië. Het betekende de vierde landstitel op rij voor Cluj. Het Deense Randers FC eindigde in de laatste editie van de Superligaen als zesde, maar omdat de nationale beker werd gewonnen mag ook Randers dit jaar deelnemen aan de Conference League. 

FK Jablonec behaalde knap de derde plaats in de eindstand achter de Tsjechische grootmachten Sparta en Slavia Praag. In het seizoen 2011/2012 speelde AZ ook al tegen Jablonec in Europees verband. In de derde voorronde van de Europa League werd er met 2-0 gewonnen in Alkmaar. De return eindigde in 1-1 waardoor AZ succesvol de volgende kwalificatieronde bereikte. 

Bekijk hieronder de volledige loting van de Conference League

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]