Ga naar Content

AZ mist kans na kans tegen Celtic: "Daarom hebben zij verdiend gewonnen"

Het was schrijnend om te zien hoeveel kansen AZ nodig had om tot scoren te komen tegen Celtic. Uiteindelijk deed dat de Alkmaarders ook de das om in de play-offs van de Europa League. De ploeg van trainer Pascal Jansen won in eigen stadion weliswaar met 2-1, maar dat was na de 2-0 nederlaag van vorige week niet genoeg. "Op basis daarvan hebben zij verdiend gewonnen", zegt Bruno Martins Indi na afloop.

Bruno Martins Indi: "Betere van het spel, zij maakten klinisch af" - NH Nieuws

AZ scoorde in de thuiswedstrijd twee keer tegen Celtic, maar de manier waarop de doelpunten tot stand kwamen, waren nogal gelukkig. Keeper Joe Hart schatte een terugspeelbal van de centrale verdediger Stephen Welsh helemaal verkeerd in, waardoor Zakaria Aboukhlal de stand gelijk trok en na een half uur werkte Carl Starfelt de bal uiterst ongelukkig in eigen goal.

Echter leek de opdracht voor de Alkmaarders al na drie minuten schier onmogelijk. Celtic scoorde via Kyogo Furuhashi, waardoor de thuisploeg liefst drie keer moest scoren. "Wij hadden het betere van het spel, maar zij waren klinisch", aldus Bruno Martins Indi. "Het komt aan op het maken van doelpunten", stelde Jansen.

Pascal Jansen: "Het komt aan op het maken van doelpunten" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]