Ga naar Content

Arbitragezaak: Van de Ven botst met FC Volendam over uitblijven lucratieve transfer

De soap rondom FC Volendam-speler Micky van de Ven nadert zijn hoogtepunt. De club vraagt in de ogen van de voetballer een veel te hoge transfersom om van zijn doorlopende contract af te komen. Gisteravond stonden partijen in Zeist tegenover elkaar tijdens een arbitragezaak. 

Micky van de Ven lijkt zijn laatste wedstrijd voor FC Volendam gespeeld te hebben - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Volgens De Telegraaf zou het Duitse VFL Wolfsburg de talentvolle verdediger voor twee miljoen euro willen overnemen, maar vraagt FC Volendam het dubbele. Het contract van de 20-jarige voetballer loopt nog tot de zomer van 2023. 

Het conflict verklaart waarom de speler al enige tijd in de selectie van trainer Wim Jonk ontbreekt. Eerst zou hij een knieblessure hebben gehad en vorige week meldde Jonk desgevraagd dat Van de Ven 'zich niet lekker voelde'.

Van de Ven wordt begeleid door zaakwaarnemer Mino Raiola. Als partijen er voor vijf uur vanmiddag niet met elkaar uitkomen, doet de arbitragecommissie een uitspraak. Om die reden wil FC Volendam, dat vandaag de laatste training afwerkt voor het competitietreffen met MVV Maastricht, tot die tijd geen reactie geven. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]