Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Volendam-trainer Jonk gunt Van de Ven stap naar Frankrijk: "Mooi voor hem en ons"

5 augustus 2021, 15.37 uur · Aangepast 6 augustus 2021, 18.10 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Na een lange voorbereiding begint Volendam vrijdag de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Donderdag in het eigen stadion stond de laatste training op het programma. Wim Jonk over de tegenstander en het eventuele vertrek van toptalent Micky van de Ven. "Super mooi voor hem en voor de club."

Trainer Wim Jonk - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

"We zijn er klaar voor", vertelt Wim Jonk strijdbaar en vol vertrouwen tegen NH Sport. "Iedereen is enthousiast en we zijn nieuwsgierig naar waar we staan."

Doorgaand proces

Volendam heeft een prima voorbereiding achter de rug zonder 'puntverlies'. Vooral de winstpartijen op eredivisieclubs als Heracles (2-1) en PEC Zwolle (0-2) vielen op. "Dat is leuk voor de bühne en voor de fans", aldus de Volendam-coach. "Mij zeggen die resultaten niet zoveel. Ik heb veel goede en daarnaast ook nog genoeg verbeterpunten gezien."

"Er is nog geen witte rook, maar op een gegeven moment gebeuren zulke dingen"

Volendam-trainer, Wim jonk

Micky van de Ven

De Volendam-speler die de afgelopen dagen het meest in de spotlights stond was Micky van de Ven. De talentvolle verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van Olympique Marseille. De Franse club heeft inmiddels een eerste bod gedaan. "Er is nog geen witte rook, maar op een gegeven moment gebeuren zulke dingen. We zijn een opleidingsclub." Tegen Eindhoven zit Van de Ven waarschijnlijk nog gewoon bij de selectie. Al kampt de centrale verdediger wel met wat lichte klachten. "Ik heb vanavond en morgenvroeg met hem contact en dan kijken we hoe zijn lichaam voelt."

Filip Stankovic

Verder kiest Jonk vrijdag voor Filip Stankovic tegen FC Eindhoven als eerste doelman. De 19-jarige goalie wordt gehuurd van Internazionale. Opvallend is dat de zoon van Inter-legende Dejan Stankovic alleen nog maar trainde en geen wedstrijden speelde voor Het Nieuwe Oranje. "Hij heeft een enorme potentie en ik durf het wel aan om met hem te beginnen."

Met de komst van Robert Mühren, Daryl van Mieghem en de weer fitte Kevin Visser lijkt Volendam dit jaar mee te gaan doen om de prijzen. Jonk blijft daarover terughoudend. "We willen uiteraard mee doen om de bovenste plekken, maar er zijn veel andere clubs die dat ook willen. Ik kan pas na tien tot twaalf wedstrijden zeggen waar we staan."

FC Eindhoven - FC Volendam begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen op NH Radio. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]