Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Appeltjesgroene huis heeft eindelijk een nieuwe kleur: iets lichter appeltjesgroen

13 augustus 2021, 17.20 uur · Aangepast 16 augustus 2021, 10.34 uur · Door Regio Noordkop

Ineke van Amersfoort uit Den Helder werd wereldberoemd in heel Nederland dankzij de kleur van haar woning: appeltjesgroen. Dat mocht echt niet, aldus de gemeente, en zelfs de Hoge Raad was van mening dat er een andere kleur op moest. Het is appeltjesgroen geworden, laat Van Amersfoort aan mediapartner Regio Noordkop zien.

Dit is de nieuwe kleur van het appeltjesgroene huis: appeltjesgroen - Regio Noordkop

De juridische strijd duurde jaren, maar het is inmiddels augustus 2021 en de nieuwe laag verf zit op de gevel. De nieuwe kleur, goedgekeurd door de gemeente Den Helder, is verrassend te noemen: appeltjesgroen, maar dan net een tintje lichter. "Het mocht niet zo fel zijn, want dan weerkaatste het zo bij de buurman", vertelt Ineke van Amersfoort. "Ik heb een hele lappendeken aan groene kleuren op de muur gehad. En nu is de gemeente wel tevreden." 

"Ik heb eindeloos veel reacties gekregen de afgelopen jaren en veel steun. Vanuit het hele land. Van de voorzitter van een belangenvereniging van huiseigenaren van Walcheren tot een architect uit Amsterdam. Ik heb de verf gratis gekregen van een firma uit Den Bosch. Ik hoop dat het boek is gesloten nu. Basta!"

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]