Noordkop & Texel

Kleurrijk gekibbel in Den Helder: Amsterdamse rechter moet zich buigen over appeltjesgroen huis

4 september 2019, 17.26 uur · Aangepast 5 september 2019, 11.07 uur

Whatsapp

Al maanden wordt er in Den Helder ruzie gemaakt over het appelgroene huis van de 82-jarige Ineke van Amersfoort. Buurtbewoners en de gemeente eisen dat de woning een beschaafder kleurtje krijgt, maar Ineke weigert haar stulpje over te kwasten. Daarom komt volgende week een rechter van de Rechtbank Amsterdam langs om het huis persoonlijk te beoordelen.

De rechter zal uiteindelijk moeten bepalen of Van Amersfoort haar woning moet laten overschilderen, dat schrijft het Noordhollands Dagblad.

Zalmroze en turquoise
"Ik word er gewoon vrolijk van", zei ze begin dit jaar tegen NH Nieuws. Eerder verfde de bejaarde vrouw haar stulpje al eens zalmroze en turquoise. Dat de groene gevel zoveel boze reacties op zou roepen had ze niet verwacht. "Het is gewoon willekeurig", zei Ineke pissig. "Rood mag, blauw mag, geel mag. Dan mag appeltjesgroen ook."

Kijk hier het item terug dat wij eerder maakte over het appeltjesgroene huis: 

Groene gloed
Maar omwonenden zeggen dat ze er last van hebben; vooral als de zon erop staat en het groen in de huiskamers reflecteert. Zo klaagt een buurman over een groene gloed in zijn badkamer.

Lees ook: Burenruzie over hondenpoep en luidruchtige seks in Heerhugowaard: "Zielig mannetje, lul!"

Toch zijn er in de buurt ook liefhebbers van het groene huis. Zij steunen Ineke. Van de overburen ontving ze een kaartje met daarin de woorden: "Wij vonden alle kleuren die je hebt gekozen heel vrolijk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp