Ga naar Content
Noord-Holland

Burenruzie over hondenpoep en luidruchtige seks in Heerhugowaard: "Zielig mannetje, lul!"

10 januari 2017, 15.13 uur · Aangepast 10 januari 2017, 15.41 uur
Door: · Foto: SBS/Mr. Frank Visser Rijdt Visite

HEERHUGOWAARD Het Heerhugowaardse stel Harry Vlig en Corinda Smits is de overlast van de honden van de buren zo zat dat ze de hulp hebben ingeschakeld van tv-rechter Mr. Visser. Maar als die naar hun huis komt om poolshoogte te nemen, komt hij tot een heel bijzondere conclusie.

De burenruzie was gisteravond te zien in het SBS-programma Mr. Frank Visser Rijdt Visite. Corinda Smits en haar partner vertellen daarin eerst over de problemen met de buren die zijn ontstaan sinds ze er ruim een jaar geleden zijn komen wonen. 

Lees ook: Vogelstront veroorzaakt burenruzie: "Ik verbouw je smoelwerk"

De problemen zijn kort samen te vatten: de buren hebben niet alleen zeven katten, maar ook vier, grote, honden die constant hun behoefte in de achtertuin doen. De poep en plas van de beesten wordt telkens pas veel later weer opgeruimd en in de tussentijd zitten Smits en Vlig in de stank. Die is zelfs zo erg dat hun familieleden en vrienden niet meer op bezoek willen komen, leggen ze uit aan Mr. Visser. 

Ze hebben buurvrouw Bea al vaak gevraagd om haar tuin netjes schoon te maken, maar zijn het inmiddels beu om haar nog te benaderen. Nu is de situatie zo geëscaleerd dat ze elkaar niet meer kunnen luchten of zien. Als Smits door het raam naar buiten kijkt en de buurman ziet lopen, zegt voor de draaiende camera: "Wat ben je een zielig mannetje. Heb dan lef, kom dan langs". Dan steekt ze haar middelvinger naar hem op: "Lul!"

Lees ook: Burenruzie in Krommenie loopt uit de hand: "Met dat varken valt niet te praten"

Reactie buren
De buren willen niet voor de camera reageren, maar ontvangen Mr. Visser vervolgens wel om hun zegje te doen. Zíj hebben juist last van de buren, is hun verhaal. Dat heeft alles te maken met het luidruchtige seksleven van Smits en haar Harry. Mr. Visser tegen hen: "U zou aan SM doen."

Smits daarop: "Ja, klopt. Dat doen we. Daar maken we geen geheim van. Toevallig hebben we gisteravond voor het eerst een sessie gehad sinds we hier wonen."

Als Mr. Visser duidelijk heeft gemaakt dat hij geen behoefte heeft aan meer details, brengt hij het gesprek weer terug op de vermeende overlast van de honden. Hij komt tot zijn slotconclusie. "Ik ruik nu niks als ik in de achtertuin sta. Ik raad u aan om eerst buurtbemiddeling te doen. Als dat niet lukt, kunt u eisen dat de buren een einde maken aan overbewoning door huisdieren."