Ga naar Content

Lieke Klaver en Lisanne de Witte komen tekort in halve finale 400 meter

De halve finale op de 400 meter is voor Lieke Klaver en Lisanne de Witte het eindpunt op de Olympische Spelen. De atletes uit Enkhuizen en Castricum slaagden er niet in om in hun serie bij de beste twee te eindigen.

Lieke Klaver in actie op de Olympische Spelen - Foto: Andy Astfalck/Orange Pictures

Klaver startte zoals gebruikelijk ontzettend snel en ze ging als eerste de tweede bocht in. Het zag er goed uit, maar het bleek te mooi om waar te zijn. In de laatste honderd meter verzuurde Klaver, waardoor ze uiteindelijk als zesde over de finish kwam in haar halve finale.

Met 51,37 seconden liep ze precies dezelfde tijd als gisteren. Daarmee bleef ze vier tienden boven haar persoonlijke record.

Lisanne de Witte

De Witte moet het juist van het laatste stuk hebben. Toch kwam de Castricumse atlete er niet aan te pas in de halve finale. Daardoor eindigde ze na 52,09 seconden als achtste en laatste in haar serie.

Klaver en De Witte komen nog in actie op de 4x400 meter estafette bij de vrouwen. Morgen om 12.37 uur starten zij in de series.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]