Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

AZ-doelman Marco Bizot rondt transfer naar Stade Brest af

4 augustus 2021, 10.12 uur · Door Stephan Brandhorst

Marco Bizot heeft zijn gewenste transfer te pakken. De 30-jarige doelman van AZ verkast naar Stade Brest en tekent een contract voor vier jaar bij de Franse club.

Pro Shots / Jasper Ruhe

De inwoner van Hoorn heeft de medische keuring doorstaan en tekent een meerjarig contract bij de Franse club. Eerder leek een overstap naar Olympiakos Pireaus in de maak voor de derde doelman van Oranje.

"Vandaag begint er een nieuw avontuur voor mij en mijn gezin in Frankrijk. Daarom dit bericht aan iedereen met een AZ-hart", schrijft Bizot op zijn Instagram-pagina. "Afgelopen vier jaar heb ik me als een van jullie gevoeld. Ik wil jullie allemaal bedanken voor de bijzondere momenten die jullie mij gegeven hebben in mijn AZ-tijd."

Tekst loopt door onder de post.

Naar verluidt ontvangt AZ een transfersom van vijf miljoen euro. Bizot had in Alkmaar nog een contract voor een jaar. Vanwege de aanstaande transfer ontbrak Bizot zaterdag al in de oefenwedstrijd tegen Real Sociedad (1-0)

Frankrijk

"We kenden de wens van Marco om op zijn leeftijd nog een buitenlands avontuur aan te gaan", zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ. "Dat heeft hij gevonden in Frankrijk. Marco heeft met zijn stabiliteit een belangrijke bijdrage geleverd aan de prestaties van onze selectie. Daarvoor willen wij hem bedanken en bovendien veel succes wensen in zijn verdere loopbaan."

Bizot is de derde AZ'er die de overstap naar de Franse competitie maakt. Eerder vertrokken Calvin Stengs en Myron Boadu al naar respectievelijk OGC Nice en AS Monaco.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]