Ga naar Content

Officieel: AZ'er Boadu volgt Stengs en Bizot naar Franse competitie

Myron Boadu heeft dinsdagavond een contract getekend bij topclub AS Monaco, dat in de Franse Ligue 1 uitkomt. De Monegasken betalen naar verluidt rond de twintig miljoen euro voor de AZ-aanvaller. De 20-jarige Amsterdammer tekent voor vijf seizoenen in de dwergstaat, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer tegenover NH Sport.

Myron Boadu tijdens één van zijn laatste wedstrijden in een AZ-shirt - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

De spits ontbrak al in de oefenwedstrijden tegen OFI Kreta en Real Sociedad om zijn transfer af te ronden. Eerder maakten AZ'ers Calvin Stengs en Marco Bizot ook al de stap naar Frankrijk. Zo vervolgt Stengs zijn loopbaan bij OGC Nice en Bizot bij Stade Brest. 

38 treffers

Boadu doorliep de jeugdopleiding bij de Alkmaarders en debuteerde op 6 mei 2018 voor AZ tegen PEC Zwolle. Drie maanden later, op 12 augustus 2018, maakte hij zijn eerste doelpunt voor de Alkmaarders. In totaal speelde Boadu 88 wedstrijden voor AZ. Daarin kwam hij 38 keer tot een treffer. 

FC Nantes

Monaco is de nummer drie van Frankrijk. De Monegasken eindigden vorig seizoen achter kampioen Lille en Paris Saint Germain. Veel tijd om kennis te maken is er niet voor Boadu, want Monaco start vrijdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Nantes.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]