Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Eerste overwinning AZ met publiek in vernieuwd stadion

31 juli 2021, 18.41 uur · Aangepast 31 juli 2021, 23.20 uur · Door Milton Pus

AZ heeft zaterdagmiddag voor het eerst met publiek in het vernieuwde stadion gewonnen. Het werd 1-0 tegen Real Sociedad. Het was de vierde zege in de voorbereiding op rij voor de Alkmaarders.

Zakaria Akbouhlal juicht na zijn treffer tegen Real Sociedad - Orange Pictures/ Patrick Goosen

Bij de Alkmaarders ontbrak spits Myron Boadu, die op het punt staat te tekenen bij AS Monaco. Het eerste gevaar kwam via Adnan Januzaj van Sociedad, maar Hobie Verhulst redde tweemaal. De doelman stond na een halfuur aan de basis van de goal van Zakaria Aboukhlal met een uittrap. De Marokkaanse aanvaller lobde de bal vervolgens fraai over Alejandro Remiro: 1-0. 

Na rust kreeg AZ kansen via Aboukhlal en Tijjani Reinders, maar Remiro bleef alert. Vervolgens kregen Albert Gudmundsson en Jesper Karlsson ook kansjes. De goalie van Sociedad kon beide schoten keren. Aankopen Sam Beukema en Vangelis Pavlidis mochten hierna hun eerste opwachting maken in het stadion. Desondanks werd er niet meer gescoord in Alkmaar. Volgende week speelt AZ haar laatste oefenduel tegen het Italiaanse Torino.

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Letschert, T. Koopmeiners (Beukema/63), Oosting; Clasie (Pavlidis/63), De Wit, Reijnders; Aboukhlal (Poku/89), Gudmundsson, Karlsson (Evjen/69) 

 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]