Sport

NL
V

Robert Mühren wijst FC Volendam met twee goals naar zege op Jong Ajax

31 juli 2021, 16.54 uur · Aangepast 1 augustus 2021, 07.11 uur · Door Milton Pus

De voorbereiding is met een goed gevoel afgesloten door FC Volendam. De laatste oefenwedstrijd tegen Jong Ajax werd gewonnen: 4-2, een week voordat de competitie begint. 

Samenvatting FC Volendam - Jong Ajax - NH Nieuws

Voor aanvang van het duel is er één minuut stil gehouden om stil te staan ​​bij overlijden van Ajax-jeugdspeler Noah Gesser (16) en zijn broer bij een auto-ongeluk. Volendam begon sterker aan het duel en kreeg kansen via Robert Mühren en Joey Antionoli. De Amsterdammers werden gevaarlijk via verdediger Enric Llansana uit Purmerend. Hij hakte de bal uit een hoekschop op de paal. 

Tekst gaat verder onder de video

Trainer Wim Jonk over FC Volendam-Jong Ajax - NH Nieuws

Daryl van Mieghem maakte na een halfuur met een verwoestend schot in de verre hoek: 1-0. In de tegenstoot kreeg Jong Ajax direct een kans door Rio Hillen, keeper Barry Lauwers kon de inzet keren. Ibrahim El Kadiri verdubbelde direct daar na de stand : 2-0. Mühren maakte met een kopbal de derde Volendam vlak voor roest.

Tekst gaat verder onder de video

Robert Mühren over FC Volendam-Jong Ajax - NH Nieuws

Speldenprikje Jong Ajax

Ajacied Max de Waal schoot op rust een vrije val achter Lauwers: 3-1. Lang kon Jong Ajax niet genieten van het doelpunt, wil Mühren omspeelde twee minuten later doelman Charlie Setford. Het was voor de tweede keer een koud kunstje om zijn tweede van de middag te maken: 4-1. Een kwartier voor tijd kwam Jong Ajax nog terug tot 4-2 via Donny Warmerdam, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor Volendam.

Opstelling FC Volendam: Lauwers; Kasius (Flint/74), B. Plat (Eerdhuijzen/46), Mirani, James (Hilton/66); A. Plat (Ben Sallam/46), Twigt (Johnson/74), Antonioli (Visser/61); Van Mieghem (Panka/87), Mühren (Beers/66), El Kadiri (Kaars/46)

Opstelling Jong Ajax: Setford; Van Gelderen (Van der Sloot/62), Llansana (Yah/46), Hillen, Salah-Edinne; Warmerdam, De Waal (Dirksen/83), Hlynsson; Hansen (Giovanni/46), Rasmussen (Douglas/78), Ünüvar (Kjaer Jensen/62)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]