Sport

NL
V

Het is een komen en gaan in de ziekenboeg van FC Volendam

23 juli 2021, 14.57 uur · Aangepast 24 juli 2021, 12.05 uur · Door Tijmen Koelemeijer

Eigenlijk zou FC Volendam vanmiddag afreizen naar het hoge noorden voor een oefenwedstrijd tegen FC Groningen, maar gisteren werd dat afgeblazen. Er zijn teveel afwezigen bij de FC Volendam en daarom geeft trainer Wim Jonk zijn dunne selectie wat 'rust' met een training. Morgen speelt Volendam namelijk alweer een nieuwe oefenwedstrijd tegen Jong AZ. 

Laatste stand van zaken met FC Volendam-trainer Wim Jonk - NH Nieuws

Toch stonden er op het eerste oog veel spelers op het trainingsveld omdat er veel spelers van Jong FC Volendam meetrainde. Belangrijkste afwezigen waren Boy Deul, Micky van de Ven, Ibrahim El Kadiri, Lequincio Zeefuik en Derry John Murkin. De laatstgenoemde kwam zelfs met krukken de training van zijn teamgenoten bekijken.

Wat voor blessure Murkin precies heeft en hoe lang hij eruit zal liggen durft Jonk niet te zeggen. "Dat is moeilijk in de schatten, maar als je op krukken loopt kun je dat wel invullen", aldus Jonk over één van zijn sterkhouders. 

Quote

"Tuurlijk hoop je allemaal op een Memphis Depay-scenario"

fc volendam-speler kevin visser

Dat Micky van de Ven afwezig was tijdens de training heeft volgens Jonk niks met een eventuele transfer te maken. "Hij heeft lichte klachten dus dan moet je hem ook weghouden", licht Jonk zijn afwezigheid toe. Jonk hoopt dat Van de Ven dit seizoen aanblijft, ondanks dat een mogelijke transfer de clubkas flink kan spekken. "Hij is één van onze sterkhouders dus wat dat betreft houd ik hem er graag bij." 

Visser

Wie wel alweer een tijdje meetraint met de groep is Kevin Visser. Vorige zomer raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie waardoor hij het hele seizoen vanaf de zijkant toe moest kijken. "Tuurlijk hoop je allemaal op een Memphis Depay-scenario dat je na een half jaar weer fit bent. Maar dat werd mij al heel snel uit mijn hoofd gepraat", blikt Visser terug op zijn lange revalidatie.

Daarnaast zat er ook nog het nodige tegen bij de inmiddels 33-jarige middenvelder. Visser: "Ik heb een terugslag gehad en ben uiteindelijk nog een keer geopereerd. Er zat wat tegen maar dat is nu allemaal goed. Gelukkig kan ik nu weer vooruit kijken." 

Tekst loopt door onder video

Twee operaties waren nodig om FC Volendam-speler Kevin Visser van zijn zware knieblessure af te helpen. - NH Nieuws

Nog geen keeper

Wie er aankomend seizoen onder de lat zal staan bij FC Volendam is nog even de vraag. Keepers Nordin Bakker en Joey Roggeveen vertrokken allebei uit Volendam maar een waardige vervanger is er op dit moment nog niet gevonden. De Sloveense keeper Marko Deronja was even op proef in Volendam maar is inmiddels weer huiswaarts.

Daarmee bestaat de keuze voor Jonk op dit moment uit jeugdexponenten Barry Lauwers en Dion Vlak. Al hoewel er achter de schermen nog steeds hard gewerkt wordt om de 19-jarige Filip Stankovic voor een jaar te huren van Inter Milan. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]