Ga naar Content

FC Volendam sluit opnieuw deal met Internazionale en huurt doelman Stankovic

FC Volendam huurt Filip Stankovic tot en met het einde van het seizoen van Internazionale. Het Nieuwe Oranje heeft de transfer van de 19-jarige keeper zojuist officieel gemaakt. 

FC Volendam huurt Filip Stankovic van Internazionale - Foto: Pro Shots / SIPA USA

“Ik ben heel blij om hier te zijn, het is een eer om in dit shirt te mogen spelen”, zegt Stankovic bij zijn presentatie. “Ik wil de hele club bedanken dat mij deze kans wordt geboden, en ik wil ook tegen de FC Volendam fans zeggen dat ik altijd alles zal geven voor de clubkleuren. Ik ben zeer gemotiveerd en kan niet wachten om aan deze nieuwe ervaring te beginnen”.

Technisch directeur Jasper van Leeuwen was lang op zoek om de keeperspositie, die zwaar onderbezet was, te vervullen. Met de komst van Stankovic heeft hij de gewenste versterking onder de lat: “Wij zien in Filip een keeper met veel potentie, die zich in het bijzonder onderscheidt door zijn persoonlijkheid en leiderschap op jonge leeftijd. Hij zit motorisch goed in elkaar, heeft prima reflexen en een bovengemiddelde traptechniek. Filip keept met lef en bravoure. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Filip zich bij ons verder kan doorontwikkelen en het team ook echt kan versterken.”

Internazionale

De komst van Stankovic betekent opnieuw een huurling van Internazionale die overkomt. Vorig jaar was Samuele Mulattieri een jaar lang aan De Dijk te bewonderen. De spits maakte toen een uitstekende indruk.

De huurling van FC Volendam is de zoon van Dejan Stankovic, 103-voudig Servisch international. Zijn vader speelde voor Rode Ster Belgrade, Lazio Roma en Internazionale.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]