Ga naar Content

Twee treffers hockeyster Frédérique Matla zorgen voor overwinning op Duitsland

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland ook gewonnen. Mede door twee doelpunten van Frédérique Matla uit Huizen won Nederland met 3-1. Oranje speelt komende maandag in de kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland. 

Frédérique Matla (rechts) juicht na haar treffer uit een strafcorner - Foto: Orange Pictures/ Pim Waaslander

Nederland en Duitsland waren allebei nog ongeslagen voor de laatste poulewedstrijd. Frédérique Matla zorgde voor de 1-0 via een strafcorner en Lidewij Welten verdubbelde hierna de score op aangeven van Laurien Leurink. 

De Duitsers deden nog iets terug via Sonja Zimmermann (strafcorner), maar Matla zorgde in het laatste kwart voor de 3-1. Dankzij de zege ontloopt Nederland Argentinië. Eerder won de ploeg van Alyson Annan tegen India (5-1), Ierland (4-0), Zuid-Afrika (5-0) en Groot-Brittannië (1-0). In Rio greep Oranje na shoot-outs tegen Groot-Brittanië naast het goud. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]