Ga naar Content

Frédérique Matla schiet Nederland met benutte strafbal langs Groot-Brittannië

De hockeyvrouwen hebben hun vierde groepswedstrijd op de Olympische Spelen met veel moeite over de streep getrokken. Frédérique Matla uit Huizen was de matchwinner met een benutte strafbal: 1-0. Matla is nu met vijf goals de topscorer op de Spelen.

Frederique Matla scoort een strafbal - Foto: Ronald Hoogendoorn/Orange Pictures

Tijdens de Olympische Spelen hield Groot-Brittannië in de finale nog Nederland van het goud af. In Rio de Janeiro knokten de Britten zich terug naar een 3-3 gelijkspel en waren vervolgens te sterk in de shoot-outs.

In Tokio behoort Groot-Brittannië niet tot een van de grote favorieten, in tegenstelling tot Nederland. Oranje maakt de torenhoge verwachtingen tot nu toe behoorlijk waar met drie klinkende overwinningen. Alleen het scoren gaat nog wat moeizamer. Dat gold ook tegen de Britten.

Matla

Een benutte strafbal aan het einde van het eerste kwart van Frédérique Matla maakte een einde aan de doelpuntendroogte. Groot-Brittannië groeide vervolgens in de wedstrijd en Oranje ging minder spelen. De Britten verzilverden de kansen niet, waardoor het bij een minimale overwinning bleef.

Zondag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Duitsland.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]