Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Advocaat Gooise verdachte fatale vechtpartij: "Hij loopt niet weg voor zijn proces"

27 juli 2021, 18.30 uur · Aangepast 27 juli 2021, 21.04 uur · Door Sjoerd Stoop

Een van de Gooise verdachten van de dodelijke vechtpartij op Mallorca van twee weken geleden, 'loopt niet weg voor zijn proces' en 'zal zijn verantwoordelijkheid nemen'. Dat laat zijn advocaat, Jaap-Willem Roozemond, aan NH Nieuws weten. 

Rolf Heinrich, Köln, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

De jongen behoort tot een groep van dertien Gooise jongeren die twee weken geleden vakantie vierde op Mallorca. Na een avond stappen raakten negen van de jongeren - ogenschijnlijk vanuit het niets - slaags met een groep anderen. Van de groep slachtoffers kreeg vooral Carlo Heuvelman (27) rake klappen en werd ook tegen zijn hoofd getrapt, waardoor hij een paar dagen later overleed

Welke rol de verdachte precies heeft gespeeld bij de fatale vechtpartij, is niet helemaal duidelijk. Wel laat zijn advocaat weten dat hij een van de verdachten is die zich na terugkomst in Nederland meteen heeft gemeld bij de politie. "Hij loopt niet weg voor zijn proces en zal zijn verantwoordelijkheid daarin nemen", aldus Roozemond. 

De advocaat laat verder weten voorlopig geen verdere mededelingen te doen over zijn cliënt en het vervolg van de kwestie. Hij noemt het een 'in- en intrieste zaak' en wijst op het onderzoek dat nu verder in Nederland wordt gedaan naar de kwestie. De advocaat stelt een 'proces in de media' te willen voorkomen. 

Nederlandse justitie neemt onderzoek over

Eerder vandaag werd bekend dat de Spaanse autoriteiten het onderzoek naar de fatale vechtpartij hebben overgedragen aan justitie in Nederland. Dat betekent niet alleen dat het onderzoek naar de vechtpartij verder wordt gedaan door de Nederlandse justitie en politie, maar ook dat een eventuele vervolging van de jongens in Spanje uitgesloten is. Als de jongens op een later moment voor de rechter moeten verschijnen, is dat in Nederland. 

Dat het onderzoek wordt overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten gebeurt mede op verzoek van Roozemond, die graag wil dat de strafzaak tegen de jongens straks in Nederland plaatsvindt. Hij pleitte daar eerder voor, omdat hij stelt dat alle betrokkenen in de zaak Nederlands zijn en het belangrijk is dat het proces ook in het Nederlands gevoerd wordt. Daarnaast wijst hij erop dat de verdachten nog erg jong zijn en dat het belangrijk voor ze is dat ze in een eventuele voorlopige hechtenis door hun familie bezocht kunnen worden. 

Alle verdachten zijn momenteel nog op vrije voeten, maar het is niet uitgesloten dat ze op korte termijn worden aangehouden door de politie. 

💬 Wil je niets missen uit 't Gooi?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]