Ga naar Content

Zandvoorters wachten nagelbijtend af of Formule 1 door kan gaan

Nu er definitief een streep door de festivalzomer is gezet, kijken veel mensen reikhalzend uit naar een van de weinige evenementen die nog wel op de planning staat: de Dutch Grand Prix in Zandvoort op 3, 4 en 5 september. Zijn Zandvoorters zelfverzekerd dat hun race wel door zal gaan of wachten ze toch nog elke dag nagelbijtend af totdat de auto's over het circuit scheuren? NH Nieuws peilde de stemming.

"Ze zullen het niet helemaal af gaan zeggen, maar met minder publiek doen, denk ik", vertelt Suzanne Jansen van het Amsterdam Beach Hotel aan NH Nieuws. Lokale horeca-ondernemer Islam Shaban hoopt dat de race doorgaat, niet alleen voor Zandvoort maar voor alle Nederlanders. "Anders gaat de prins het wel regelen!"

Volgens de Dutch Grand Prix is de Formule 1 een sportevenement en valt het daarom niet onder de nieuwe regels voor meerdaagse muziekevenementen tot en met 1 september.

"Het zou natuurlijk wel heel gek zijn als het allemaal georganiseerd wordt en het gaat niet door", zegt een voorbijgangster aan NH Nieuws. Premier Mark Rutte liet tijdens de ingelaste persconferentie van vanmiddag weten dat op 13 augustus wordt bekendgemaakt of het race-evenement kan doorgaan.

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.