Ga naar Content

Dutch Grand Prix: 'Gaan ervan uit dat Formule 1 op Zandvoort kan doorgaan'

De organisatie van de Formule 1 op Zandvoort verwacht dat het sportevenement gewoon kan doorgaan, ondanks de beslissing van het kabinet om meerdaagse evenementen tot 1 september te verbieden. Dat laat de Dutch Grand Prix weten aan NH Nieuws. 

Luchtfoto Circuit Zandvoort - Foto: Dromo

Volgens de Dutch Grand Prix is de Formule 1 een sportevenement en valt het daarom niet onder de nieuwe regels voor meerdaagse muziekevenementen tot en met 1 september. De Formule 1 op Zandvoort staat gepland op 3, 4 en 5 september. 

Premier Mark Rutte liet tijdens de ingelaste persconferentie van vanmiddag weten dat op 13 augustus wordt bekendgemaakt of het race-evenement kan doorgaan. De organisatie achter de Formule 1 op Zandvoort laat aan NH Nieuws weten 'op eigen inschatting' te verwachten dat dat besluit positief zal zijn. 

Volledige capaciteit 

"We gaan ervan uit dat de huidige maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en dat diezelfde maatregelen, na de 13e kunnen worden losgelaten voor professioneel georganiseerde sportevenementen", aldus de organisatie, die verder stelt door te gaan met de voorbereiding "op basis van volledige capaciteit". 

De gemeente Zandvoort laat in een reactie weten het besluit van het kabinet af te wachten. 

Vanmiddag werd duidelijk dat er een dikke streep kan door de festivalzomer. Alle meerdaagse evenementen met overnachting, zoals Mysteryland en Lowlands, kunnen niet doorgaan. 

Wat hoopen de Zandvoorters? NH Nieuws peilde de stemming 

Kan de Formule 1 doorgaan? - NH Nieuws

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]