Ga naar Content

Sterke slotfase niet voldoende voor AZ tegen RB Leipzig

De eerste nederlaag in de voorbereiding is een feit voor AZ. De Alkmaarders verloren op bezoek bij RB Leipzig met 1-0 door een treffer van Lazar Samardžić. Eerdere duels eindigden in 4-1 (NEC), 3-0 (TOP Oss),1-1 (Anderlecht) en 1-1 (KRC Genk). 

Hobie Verhulst kon de eerste inzet van Lazar Samardžić nog wel keren - Foto: AZ Twitter

Vangelis Pavlidis, die onlangs overkwam van Willem II, viel positief op in de eerste helft. Zo krijg hij een kopkans op aangeven van Yukinari Sugawara. De inzet van de Griekse spits miste kracht.

Pavlidis stond ook aan de basis van de volgende grote kans, hij gaf de bal aan Tijjani Reijnders die in het zijnet schoot. Na een voorzet van Zakaria Aboukhlal probeerde Pavlidis met een halve omhaal te scoren, maar zijn schot ging voorlangs. Een afstandsschot van Sugawara belandde vlak voor rust in de handen van Josep Martínez.

Tekst gaat verder na de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de tweede helft kwam Leipzig sterker uit de kleedkamer. Lazar Samardžić schoot van dichtbij hard op de goal. Hobie Verhulst tikte zijn inzet op de lat. Enkele minuten later kon de jonge Duitser wel juichen, nadat hij naar binnen dribbelde en met links hard uithaalde: 1-0. Hierna werd Noah Ohio weggestuurd door Kevin Kampl. Verhulst kon op tijd ingrijpen.

Trainer Pascal Jansen wisselde op drie kwart van de wedstrijd een aantal spelers. Vervolgens vond invaller Peer Koopmeiners Ernest Poku, die ook was ingevallen, met een lange bal. Het talent kon net niet uithalen. In de slotfase werd AZ nog gevaarlijk via Dani de Wit (schot hoog over en kopbal), Albert Gudmundsson (ook over het goal) en Pantelis Hatzidiakos (kopbal over het doel). 

Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara (Berkhout/62), Letschert (Beukema/62), Martins Indi (Hatzidiakos/62), Oosting (Gullit/62); Clasie (Aboukhlal/30), Reijnders (P. Koopmeiners/62), Karlsson (Gudmundsson/30), Evjen (Poku/62); De Wit, Pavlidis (Boadu/46, Oosting/68)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]