Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Huren in vrije sector in Amsterdam opnieuw gedaald

14 juli 2021, 08.22 uur · Aangepast 14 juli 2021, 23.08 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De gemiddelde huurprijs van woningen in de vrije sector in Amsterdam is in het tweede kwartaal van 2021 opnieuw gedaald. Nieuwe huurders betaalden 6,8 procent minder ten opzichte van een jaar geleden: 21,53 euro per vierkante meter per maand.

In Amsterdam dalen de prijzen al vier kwartalen op rij en ook dit kwartaal was de prijsdaling hier procentueel gezien het hoogst van alle G5-steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Almere). Dat meldt woningplatform Pararius vandaag. 

Dat is helaas nog geen reden om opgelucht adem te halen voor Amsterdammers die zich willen oriënteren op de woningmarkt. Want ondanks de prijsdaling staat Amsterdam nog steeds op de eerste plaats van de steden waar de huurwoningen in de vrije sector het duurst zijn. De daling van de huurprijzen op dit moment wordt onder meer veroorzaakt door de middelgrote steden die zich net buiten de randstad bevinden. Huurders die niet bereid zijn om een hoge huurprijs in de Randstad te betalen, willen wel uitwijken naar omliggende steden. 

Zuidoost het goedkoopst

Het is voor het eerst sinds de metingen van Pararius dat de huurprijzen in alle Amsterdamse stadsdelen dalen. "In Amsterdam Zuidoost stegen de huurprijzen tot nu toe nog wel, maar ook daarvan is sinds het afgelopen kwartaal geen sprake meer." In Zuidoost, op dit moment het goedkoopste stadsdeel van Amsterdam, daalden de gemiddelde vierkantemeterprijs met 7,9 procent. Nieuwe huurders betaalden 16,06 euro per vierkante meter per maand. Amsterdam Zuidoost is daarmee het enige stadsdeel met een vierkantemeterprijs onder de 18 euro.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]