Ga naar Content

Coronacrisis mogelijk oorzaak voor lagere huurprijzen in vrije sector

AMSTELVEEN - Het wegblijven van expats en toeristen tijdens de coronacrisis zorgt voor lagere huurprijzen in de vrije sector in expatsteden als Amsterdam en Rotterdam en in kleinere expatgemeenten als Amstelveen. Dat blijkt uit onderzoek van het woningplatform Pararius.

Foto: Nh Media

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn de gemiddelde huren in Amstelveen met 2,8 procent gedaald, ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Volgens directeur Jasper de Groot van Pararius speelt de uitbraak van de coronacrisis een mogelijke rol bij deze daling: "Grote steden zijn populair onder expats en toeristen, twee groepen waarop COVID-19 van grote invloed is geweest. De nieuwe aanwas van expats kwam tot stilstand (...) en ook de toeristische sector viel in één klap stil. Verhuurders kozen ervoor om hun woning tijdelijk te verhuren aan woningzoekenden in plaats van aan toeristen.”

Desgevraagd laat een woordvoerster van Pararius aan NH Nieuws weten dat de verklaring niet alleen opgaat voor Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar dat dit ook geldt voor kleinere expatgemeenten als Amstelveen. De gemeente telt vanwege de nabije ligging bij Schiphol veel internationale bedrijven en een grote (Indiase) expatgemeenschap.

Lees ook