Ga naar Content

Doorlaatpassen tijdens Formule 1 kunnen vanaf maandag worden aangevraagd

De doorlaatpassen voor het Formule 1-weekend kunnen vanaf maandag 19 juli aangevraagd worden. De bewijzen die voor 11 augustus aangevraagd zijn, worden in de week van 20 augustus verstrekt. 

Adobe Stock - Foto: Adobe Stock

Om sluipverkeer naar de Formule 1, dat op 3, 4 en 5 september plaatsvindt in Zandvoort proberen tegen te houden, gaat de gemeente Haarlem dat weekend de straten in de ochtenduren afsluiten. Het gaat om de wegen die leiden naar de hoofdroutes richting Zandvoort.

Haarlemse wijken zoals het Ramplaankwartier en een deel van de Oosterduinbuurt vallen binnen het gebied dat het eerste weekend van september zal worden afgesloten. Deze wijken zijn vanaf donderdag 2 september vanaf 23.00 uur tot en met zondag 5 september 15.00 uur volledig afgesloten. Bewoners en bestemmingsverkeer ontvangen doorlaatpassen om de wijk in te komen.

Parkeervergunningen

Bij één of meerdere doorlopende parkeervergunningen hoeft het bewijs niet aangevraagd te worden. Voor elke vergunning wordt automatisch een doorlaatbewijs verstrekt. Ook als het kenteken van auto’s of motoren in Zandvoort geregistreerd staat wordt het bewijs automatisch opgestuurd. Vanaf maandag 19 juli kan via de website gecontroleerd worden of het kenteken bekend is bij de gemeente.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook