Ga naar Content

Haarlemse straten en wijken afgesloten tijdens Formule 1, doorlaatpassen voor bewoners

Haarlem gaat sluipverkeer naar de F1 in Zandvoort proberen te weren door tijdens het weekend in de ochtenduren een aantal straten af te sluiten. Dat zijn straten die leiden naar de hoofdroutes richting de badplaats. Het college van B&W denkt dat de gevolgen voor Haarlem 'relatief beperkt' zullen zijn.

Adobe Stock - Foto: Adobe Stock

In Haarlem-Zuid gaat het dan om de Leidsevaart richting station Heemstede-Aerdenhout, die uitkomt op de Zandvoortselaan. In het noorden van de stad wordt de Korte Verspronckweg en de Julianalaan in de ochtend afgesloten, om sluipverkeer naar de Zeeweg 's ochtends vóór de start van de activiteiten te ontmoedigen. Op de straten worden dan hekken geplaatst en verkeersregelaars controleren of automobilisten doorlaatpassen hebben.  

Hieronder twee kaarten met de straten in Haarlem die afgesloten worden voor sluipverkeer. Tekst gaat door onder de kaart

De Dutch Grand Prix (DGP) heeft een verkeersplan opgesteld samen met de provincies Noord- en Zuid-Holland, de buurgemeenten van Zandvoort, Rijkswaterstaat, NS, Prorail en PWN. Het plan is gebaseerd op een ringenstructuur; dichter bij Zandvoort zijn er meer beperkende maatregelen om overlast van sluipverkeer en wildparkeren te voorkomen en om bereikbaarheid en leefbaarheid in de woonwijken te behouden.

Ook een paar Haarlemse wijken zoals het Ramplaankwartier en een deel van de Oosterduinbuurt vallen binnen het gebied dat het hele weekend vanaf donderdag 2 september vanaf 23.00 uur tot en met zondag 5 september 15.00 uur helemaal afgesloten wordt.  

Bewoners in die wijken krijgen doorlaatpassen. Maar ook ondernemers, leveranciers, toeristenverblijven, storingsmonteurs, professionele zorgverleners die in deze gebieden moeten kunnen komen, krijgen zo'n pas. Familie en vrienden van bewoners van deze wijken mogen alleen een doorlaatbewijs krijgen, als ze kunnen aantonen dat de auto op het eigen terrein van een woning komt te staan. Zo'n twee à drie weken voor de afsluiting worden de passen verstrekt. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]