Ga naar Content

Alkmaarse groeibriljant Ernest Poku laat zich zien in de voorbereiding

Ernest Poku (17) is door AZ-trainer Pascal Jansen bij de selectie gehaald om de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee te maken. De ex-speler van FC Amsterdam ontwikkelt zich uitstekend bij de Alkmaarders.

"Het was een zware week, ik heb een heleboel geleerd" - NH Nieuws

Poku is samen met zijn jonge teamgenoten Fedde de Jong, Zico Buurmeester, Jorn Berkhout, Yusuf Barasi en Sem Westerveld mee op trainingskamp geweest in het Gelderse Epe. Van dit zestal stond Poku de afgelopen week het meest in de schijnwerpers. In het oefenduel met TOP Oss maakte hij de 2-0 en tegen Anderlecht was Poku belangrijk bij de gelijkmaker van Zakaria Aboukhlal.

Trainer Pascal Jansen is zeer tevreden met de ontwikkeling van Poku. Hij verwacht dat hij zijn mannetje wel staat in de grote mannenwereld. Komend seizoen gaat de aanvaller vooral spelen en ervaring opdoen in de eerste divisie met Jong AZ. Afgelopen seizoen maakte hij al zijn debuut voor de beloftenploeg.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]