Ga naar Content

Ernest Poku blij met debuut voor Jong AZ

De wedstrijd Roda JC - Jong AZ van afgelopen vrijdag zal Ernest Poku zich voor altijd blijven herinneren. In dat duel maakte het Alkmaarse talent namelijk zijn debuut in het betaalde voetbal.

Ernest Poku blij met debuut voor Jong AZ - NH Nieuws

"Ik ben er heel blij mee", zegt Poku. "Dit is waar je het allemaal voor doet. Ik mocht eerst meetrainen en daar deed ik het goed. En daarna kreeg ik van Michel Vonk te horen dat ik bij de selectie zat. In het begin was ik nog wel zenuwachtig, maar daarna niet meer."

En dat was te merken, want tijdens zijn invalbeurt was Poku met een assist meteen heel belangrijk in de met 1-0 gewonnen wedstrijd. Door de snelheid en duelkracht die hij bij die actie toonde, is de vergelijking met AZ-spits Myron Boadu snel gemaakt. "We lijken inderdaad wel op elkaar. We zijn beide rechts en links en scoren makkelijk.  Hij is een voorbeeld voor me."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]