Ga naar Content

Inboedel lunchroom Afsluitdijkmonument onder de hamer: foto's bezoek Beatrix €50

Koelkasten, landkaarten, scheepskatrollen, historische prenten en chocolademelkbekers: alle inboedel van Lunchroom Het Monument op de Afsluitdijk staat te koop. Vandaag zijn de kijkdagen begonnen voor de veiling van de inventaris. De lunchroom moet sluiten, omdat Rijkswaterstaat de huur heeft opgezegd. 

De lunchroom is nog tot 1 augustus open - Foto: NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Rijkswaterstaat gaat het monument opknappen en in originele staat herstellen. Daarnaast komt er in de dijk een nieuwe ruimte voor horeca die hoogstwaarschijnlijk in 2023 opgeleverd wordt. Dat betekent dat het is afgelopen voor uitbaters Alex Terpstra en zijn vrouw, na tien jaar koffie, appeltaart en broodjes kroket. "Met pijn in het hart gaan we hier weg", zei Terpstra eerder tegen NH Nieuws. "Dit is nooit de bedoeling geweest."

Tekst gaat door onder de video van Regio Noordkop.

Terugkeer

De lunchroom heeft sowieso zware jaren achter de rug sinds het afsluiten van het fietspad voor de opwaardering van de Afsluitdijk. Daar kwam vorig jaar de coronacrisis overheen. Terpstra: "Dan is het ook niet leuk meer en heeft het ook weinig zin om door te gaan. Maar ik wil hier wel graag terugkomen."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]