Ga naar Content

Burgemeester Beverwijk sluit Poolse supermarkt na gevonden explosief bij winkelcentrum

De Poolse supermarkt Super Polo moet per direct sluiten van de Beverwijkse burgemeester Martijn Smit. Vanochtend werd er een explosief onschadelijk gemaakt bij het winkelcentrum waar de supermarkt huist, maar de winkel ging vandaag 'gewoon' open. De burgemeester kan nog niet zeggen hoe lang de supermarkt dicht moet.

Burgemeester Martijn Smit en de Poolse Supermarkt - Foto: NH Media en Dennis Mantz / NH Media

Vannacht kreeg de politie rond 1.00 uur een melding van 'verdacht gedrag'. Bij de supermarkt vonden agenten een explosief en zagen zij een verdachte wegrennen. Terwijl experts het explosief verwijderden, wist de politie de 19-jarige man uit Amstelveen aan te houden in de Breestraat. 

De supermarkt ging daarna dus 'gewoon' open, maar dat was niet voor lang. De burgemeester acht de sluiting 'in het belang van de veiligheid.' Afgelopen december waren er namelijk ook al twee explosies. In de tussentijd heeft de winkel ook een nieuwe naam gekregen.

NH Nieuws-verslaggever Niels van Steijn is in het winkelcentrum De Beverhof. Hoewel de burgemeester de sluiting van de supermarkt rond half twaalf aankondigde, kon Van Steijn een uur later nog naar binnen. "Ik liep zo naar binnen, om even te kijken. Mensen deden er rustig boodschappen."

De eigenaar van de supermarkt zegt alleen te weten dat de politie onderzoek doet, en wil verder niet reageren.

Lees ook

NB: correctie 28-3-2022: In een eerdere versie van dit artikel stond dat de supermarkt een nieuwe eigenaar kreeg na de eerdere explosies. Dat is niet waar, alleen de naam is toen veranderd.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]