Ga naar Content

Kinderen dromen weg met kunst in Schalkwijk: "Ik wil profvoetballer worden"

Op het grasveldje aan de Aziëweg in de Haarlemse wijk Schalkwijk staan vijf ‘droomtentjes’ met gedichten. Deze zijn de afgelopen weken gemaakt door kinderen van basisschool de Globe. De tenten zijn onderdeel van de kunstroute ‘Het Ongeziene Gezien’ van Stichting Kapsalon.

Hanan en Imane uit groep zeven dromen ervan om tandarts te worden - NH Nieuws

Met de bewoners en kinderen uit Schalkwijk heeft de stichting kunst gemaakt die komend weekend te zien is op verschillende locaties in de wijk. Op deze route zijn uiteenlopende disciplines te zien zoals fotografie, poëzie, tekeningen en podcasts.

Grafisch ontwerper Maud van Gool heeft geholpen bij het project. “Met de kinderen hebben we deze droomtentjes gemaakt”, vertelt Van Gool. "Hiermee vertellen ze hun dromen over de toekomst."

Voor de leerlingen was het een groot feest om de kunstwerken te maken. “Daardoor konden we normale lessen missen”, lacht Naoufel uit groep zeven. Met zijn vriendje Ahmed maakte hij een droomtent over Pokémon en voetbal. "Hij houdt erg van Pokémonkaarten, maar ik wil profvoetballer worden", zegt Ahmed. "Bij Real Madrid."

Vluchtelingenkinderen

Voor Van Gool was het bijzonder om op deze school les te mogen geven. “Er zitten veel vluchtelingenkinderen in de klassen. Enkelen van hen hadden zelfs nog nooit geschilderd. Dan begin je echt helemaal onderaan. Het is mooi om te zien wat we met ze hebben bereikt.”

Volgens de organisator Marisa Beretta voegt het voor deze kinderen echt iets toe om met kunst bezig te zijn. "We merkten twee jaar geleden met een soortgelijk project met fotografie dat het enorm verbindt in de wijk", zegt ze. "We wilden weer zoiets in de wijk met andere kunstvormen en daar is de stichting uit voorgekomen. Daarnaast willen we de potentie laten zien die de kinderen hebben. Het is voor hen niet vanzelfsprekend om met kunst bezig te zijn. maar we zien ze echt opbloeien."

De kunstroute is tot en met zondag 27 juni te zien.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook