Ga naar Content

Buren opvanglocatie zwaar verslaafden blijven zich tot laatste snik verzetten

Tientallen omwonden van het Reinaldapark in Haarlem-Oost hebben zondagmiddag geprotesteerd tegen de komst van de verslaafdenopvang Domus+. Deze week neemt de gemeenteraad definitief een besluit na twee jaar wikken en wegen. 

Foto: Haarlem105 / John van der Wal

De gemeente had de locatie achter het park in de Parkwijk-Zuiderpolder aan de Nieuweweg al in 2018 op het vizier. Na eerder protest is er toen door de hele stad gezocht naar eventuele andere geschikte locaties. 

Maar nu ook de provincie de laatste overgebleven locaties heeft afgewezen, blijft de Nieuweweg over. De omwonenden vinden dit onbegrijpelijk, omdat er al zoveel overlast wordt ervaren van drugsdealers en gebruikers. De gemeente denkt met een goed veiligheidsplan dit probleem juist beter aan te kunnen pakken als de opvanglocatie er gevestigd wordt. 

Demonstratie tegen verslaafdenopvang bij Reinaldapark - NH Nieuws

Wim Kleist van wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder liet tijdens de demonstratie weten dat er nog genoeg mogelijkheden zijn om de vestiging van een verslaafdenopvang tegen te houden. "Zoals een wijziging van het bestemmingsplan, dus dat geeft ons diverse mogelijkheden om te bewerkstelligen dat dit ontzaglijke plan niet doorgaat."

Woensdag wordt de laatste politieke discussie over de locatie gevoerd. Vooral coalitiepartij CDA Haarlem was nog niet overtuigd van het standpunt van het college van B&W om voor de Nieuweweg te kiezen. Donderdag wordt in de gemeenteraadsvergadering een definitief besluit genomen. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]