Ga naar Content

Zandvoort legt tientallen gebiedsverboden op vanwege vechtpartijen op strand

De gemeente Zandvoort legt vandaag 32 gebiedsverboden op aan strandbezoekers die woensdagavond aanwezig waren tijdens meerdere vechtpartijen op het strand. Volgens de gemeente gaan meer relschoppers de komende tijd een gebiedsverbod krijgen.

Veel politie op strand Zandvoort vanwege grote vechtpartij - Foto: Persbureau Nieuwsfoto

Het gebiedsverbod geldt voor 12 weken voor heel Zandvoort, dus tot en met 9 september. De politie heeft woensdag betrokken relschoppers opgevangen bij de strandafgangen en de gegevens van ze genoteerd. Daarom is de verwachting dat er meer gebiedsverboden volgen. Op dit moment worden daarvoor de camerabeelden van woensdagavond geanalyseerd. De relschoppers komen uit de regio Haarlem en Amsterdam, meldt een woordvoerder van de gemeente desgevraagd. Er zit geen Zandvoorter tussen.

Niet accepteren

Personen zijn strafbaar als ze zich niet aan het gebiedsverbod houden. Ook kan de burgemeester dan voor een langere periode verbieden om in Zandvoort te komen. Burgemeester David Moolenburgh is duidelijk: "Het moet afgelopen zijn met groepen jongeren die naar Zandvoort komen om hier te rellen en overlast te veroorzaken. Woensdagavond ontstond een situatie die we niet accepteren." Hij kondigt ook extra inzet van politie aan.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]