Ga naar Content

Hockeyers Europees kampioen na shoot-outs tegen Duitsland

De hockeymannen zijn zaterdag Europees kampioen geworden door Duitsland te verslaan. Na zestig minuten was de stand 2-2, waarna Oranje de shoot-outs veel beter nam: 4-1. 

De hockeymannen vieren feest na een zinderende finale tegen Duitsland - Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

Duitsland begon een stuk sterker en feller in het eerste kwart. Keeper Pirmin Blaak hield zijn ploeg in deze fase meerdere malen op de been met knappe reddingen. Jip Janssen uit Naarden zorgde voor de eerste grote kans voor Nederland, maar de Duitse doelman Alexander Stadler was alert. 

Aan het begin van het tweede kwart kreeg Duitsland een strafbal. Bloemendaal-speler Jorrit Croon kreeg de bal op de doellijn op het lichaam. Christopher Rühr maakte geen fout en zette de Duitsers op voorsprong: 0-1. Vlak voor rust kreeg Nikolas Wellen een groene kaart, maar Oranje kon niet profiteren van de manmeersituatie. 

Zinderende slotfase

Oranje begon sterker aan het derde kwart en kreeg direct een grote kans via Mirco Pruyser (Hoofddorp). Zijn inzet ging naast het doel. Enkele minuten later kon Nederland wél juichen nadat een inzet van Robbert Kemperman via een Duitser in het doel belandde: 1-1. De goal werd nog aangevochten bij de videoscheidsrechter, maar de treffer bleef staan.

In de zinderende slotfase leek Duitsland toch aan het langste eind te trekken via Constantin Staib. De Duitser lobte de bal achterwaarts over de uitblinkende Blaak: 2-1. Oranje weigerde op te geven en bleef aanvallen. Janssen maakte uiteindelijk gelijk in de laatste minuut via een strafcorner. 

Shoot-outs

Jeroen Hertzberger, Thierry Brinkman, Kemperman en Thijs van Dam scoorden hun shoot-out. Fuchs scoorde tegen, maar door de reddingen van Blaak op de pogingen van Rühr en Timm Herzbruch won Oranje met 4-1.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]