Ga naar Content

Hockeyers geven op EK in Amstelveen zege uit handen tegen Duitsland

De Nederlandse hockeyers hebben dure punten laten liggen tegen aartsrivaal Duitsland. Twee minuten voor tijd leidde Oranje nog met 2-0, maar de eindstand was toch echt 2-2 in het Wagenerstadion in Amstelveen.

Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

Oranje begon als beter ploeg aan de wedstrijd en kreeg ook de betere kansen. De 1-0 viel uit een strafcorner die werd benut door Van Ass. De Duitsers groeiden in de wedstrijd, maar doelman Blaak hield Oranje op de been. Thierry Brinkman zorgde uit een snelle counter voor de bevrijdende 2-0.

In de laatste minuten ging echter zo'n beetje alles mis. Het begon met een groene kaart voor doelman Blaak. Met Kemperman in het doel overleefde Oranje twee strafcorners, maar de tweede leidde wel tot een strafbal. Rühr wist daar wel raad mee en in de laatste minuut pushte Windfeder raak uit een strafcorner.

Nederland en Duitsland gaan na het gelijke spel aan kop in groep B op het EK in Amstelveen. Dinsdag speelt Oranje om 20.00 uur tegen Wales. De nummers één en twee gaan door naar de halve finales.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]