Ga naar Content

Amsterdam-speler Bakker koppelt Oranje in de EK halve finale aan België

Het Nederlandse hockeyteam walste vanavond over Wales heen. Ruim tweeduizend toeschouwers zagen in het Amsterdamse Wagener-stadion Billy Bakker acht seconden voor tijd de 6-0 maken. Daardoor neemt de ploeg van Max Caldas het in de halve finale op tegen België.

Foto: Pro Shots / Bart Scheulderman

Na drie wedstrijden eindigt Nederland als nummer één in de poule. Wanneer de Oranje-hockeyers één treffer minder scoorden tegen Wales, dan eindigden ze als tweede in de poule en zouden ze België ontlopen. De Rode Duivels zijn de huidige Europees en wereldkampioen. Coach Max Caldas moest hier niets van weten en schreeuwde zijn mannen na de 5-0 gewoon naar voren met de treffer van Bakker vlak voor tijd tot gevolg.

Pruyser

Nederland stond na een kwart al riant met 3-0 voor. Het was Mirco Pruyser die zijn ploeg op vertrouwd terrein aan de leiding bracht. Dit betekende pas de eerste treffer voor de Amsterdamse spits. Later in de wedstrijd scoorde Pruyser nog eenmaal. Ook Thijs van Dam wist tweemaal het net te vinden. En tevens Robbert Kemperman was trefzeker.

Donderdag is de Derby der Lage Landen. Nederland - België vindt wederom plaats in het Wagener-Stadion. En Oranje is nu ook verzekerd van een ticket voor het WK 2023 in India.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]