Start van hoofdcontent

EGMOND AAN ZEE

nl

Reuzenrad mogelijk op herhaling aan Egmondse boulevard

9 juni 2021, 17.52 uur · Aangepast 9 juni 2021, 18.17 uur · Door Anne Klijnstra

Mogelijk staat het reuzenrad deze zomer weer aan de boulevard in Egmond aan Zee. Vorig jaar stond het 38 meter hoge 'Europa Rad' van Jan Vallentgoed er voor het eerst, en het bleek een succes. De ondernemer heeft gisteren vergunningen aangevraagd om er opnieuw neer te strijken. De gemeente wil graag mee werken, maar houdt nog een slag om de arm over of en wanneer het reuzenrad er zou kunnen staan.

Vorig jaar bleek het reuzenrad een echte publiekstrekker, voor toeristen, maar ook voor inwoners uit de regio en het kustdorp zelf. Egmondse ondernemers waren bovendien erg blij dat het rad voor extra toeloop en omzet zorgde in het dorp, na alle coronabeperkingen.

Foto: NH Nieuws

"Ondernemer Jan Vallentgoed heeft gisteren een aanvraag gedaan voor een omgevings- én evenementenvergunning", laat de gemeente weten. "Het afronden van deze aanvraag duurt officieel maximaal 12 weken. We gaan proberen dit traject te versnellen."

"Maar we kunnen niet beloven dat de vergunningen voor 25 juni, zoals gewenst, worden afgegeven. Voor een evenementenvergunning speelt ook mee dat er mogelijk pas na 30 juni weer 'evenementen' worden toegestaan door de Rijksoverheid."

Ondernemer Jan Vallentgoed pakte vorig jaar na drie maanden het rad tevreden in. Ook sprak hij toen de hoop uit dit jaar weer terug te keren in Egmond.

Vorig jaar maakte NH Nieuws het eerste een proefrondje in het rad:

Reuzenrad Egmond aan Zee - NH Nieuws/ Anne Klijnstra

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]