Start van hoofdcontent

EGMOND AAN ZEE

nl

Egmond aan Zee krijgt reuzenrad: "Dat doet de burger goed"

14 juli 2020, 21.43 uur · Aangepast 15 juli 2020, 13.30 uur · Door Redactie

EGMOND AAN ZEE - Goed nieuws voor wie Egmond aan Zee eens vanuit een ander perspectief wil bekijken. De kustplaats krijgt namelijk de komende maanden een reuzenrad. Exploitant Jan Vallentgoed is druk bezig het gevaarte in elkaar te zetten. "Het had ook niet langer moeten duren."

Foto: Sjef Kenniphaas

Als alles meezit kunnen vrijdag de eerste ritjes gemaakt worden. En dat is een hele opluchting voor Jan. Zijn attractie staat namelijk al maanden stil: "Dit is de eerste keer dat we 'm opbouwen dit jaar", vertelt hij aan NH Nieuws. 

"We zaten echt in zak in as en zagen het bedrijf door onze vingers glippen. De kosten gaan namelijk gewoon door en in het voorjaar investeer je om alles aan kant te krijgen. En dan komt ineens corona. Het was even heftig", aldus Jan. 

Het duurde wel even voor de vergunning rond was om te mogen draaien. Ook de speciaal vanwege corona opgerichte 'Taskforce Egmond', bestaande uit lokale ondernemers en dorpsbelangenbehartigers, heeft gelobbyd bij de gemeente voor de komst van het reuzenrad.

"Het kostte flink wat moeite. We hebben een uitgebreid protocol ingediend en gelukkig gingen de burgemeester en de Veiligheidsregio overstag", vertelt Jan. Het reuzenrad brengt een extra attractie naar het dorp en dat geeft hopelijk een impuls aan de lokale economie, die het door corona zwaar heeft.

Positief

Jan krijgt tijdens het opbouwen al veel positieve reacties van passanten. "Mensen zijn zo blij dat we hier zijn. Er gebeurt eindelijk weer wat en dat doet de burger goed." Het reuzenrad blijft tot september staan. "En als het meezit zelfs tot oktober", aldus Jan.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.