Ga naar Content

Nachtclubs in rouw na dood barvrouw (23) en vriendin (19) bij fataal ongeluk Zeeweg

"Zij kon kaarsen laten branden met haar positieve energie. En nu branden wij een kaars voor haar." Met die boodschap herdenkt de Amsterdamse nachtclubmanager Steven Setiawan de 23-jarige Ivana uit Badhoevedorp. Zij kwam afgelopen donderdag samen met haar beste vriendin Beau (19) uit Hoofddorp om het leven bij een ongeluk op de Zeeweg tussen Bloemendaal aan Zee en Overveen.

Bloemen op de plek van het ongeluk - Foto: NH Nieuws / Haarlem105

Ivana was een bekend gezicht in het Amsterdamse nachtleven en in het bijzonder bij club Nyx aan de Reguliersdwarsstraat, waar ze regelmatig achter de bar stond. Het nieuws is daar dan ook als een bom ingeslagen.

"Wij zijn ontzettend bedroefd en geschokt dat Ivana zo abrupt uit het leven is gegrepen", schrijven de nachtclubs Nyx en EXIT op Facebook. "Haar tomeloze energie, liefde voor haar collega’s en passie in haar werk gaan we missen."

Vernoeming

Tegenover Het Parool zegt Setiawan dat de club binnen enkele uren na het verschrikkelijke nieuws helemaal vol stond met (oud-)collega's om samen te rouwen en te herdenken. Hij wil ter gedachtenis een van de bars vernoemen naar Ivana.

"Dat zelfs medewerkers die hier al een tijdje niet meer werken besloten te komen, zegt genoeg over hoe geliefd Ivana wel niet is. Je kon gewoon niet om haar heen, zo positief aanwezig was ze", aldus Setiawan.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Niet alleen in het nachtleven wordt gerouwd om Ivana. Ook bij manege De Ruif in Sloten, waar zij al sinds jonge leeftijd kwam, is het nieuws hard ingeslagen.

"We zullen haar altijd herinneren als een lieve spontane en stoere meid waarmee je 's avonds altijd uren lang (tot ver na sluitingstijd) aan de picknicktafel gezellige gesprekken mee kon hebben. Ze zal door veel (oud)ruiters gemist worden", schrijft de manege op Facebook.

Terug van strandfeest

Ivana en Beau reden woensdagavond samen op een scooter op de terugweg van een feestje op het strand, toen het iets na middernacht helemaal mis ging. Op de Zeeweg, niet ver van camping De Lakens, raakten zij door nog onbekende oorzaak op de verkeerde helft van de weg. Ze botsten frontaal op een auto en overleden ter plekke.

De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Eerder zeiden zij dat een 19-jarige man, die betrokken was bij het ongeluk en hierbij ook gewond raakte, was opgepakt omdat hij geen rijbewijs had. Dat laatste bleek niet het geval, hij bleek wel degelijk een rijbewijs te hebben.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie